🔔براساس اطلاعیه سازمان بورس کالا، در چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۲۸ حدود ۲۶۲ هزار تن مقاطع فولادی شامل تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی در تالار صنعتی بورس کالا عرضه شد.
💠از طرفی، ۲۱۸,۳۶۸ هزار تن میلگرد با قیمت ۲۱۳,۵۸۴ ریال در بورس کالا عرضه شده است. حجم عرضه نسبت به هفته گذشته ۴۶ درصد کاهش یافته، اما تقاضای اولیه برای این حجم از عرضه میلگرد همچنان نزدیک به ۵۰ درصد، معادل ۹۶,۵۳۹ هزار تن بوده است. با وجود شرایط خرید اعتباری از سوی برخی تأمینکنندگان، در نهایت حجم معاملهشده ۵۸,۷۰۳ هزار تن (معادل ۲۶.۸ درصد از کل حجم عرضه) بوده است.
💠در معاملات امروز بورس کالا، ۲ هزار و ۷۹۱ تن نبشی با قیمت پایه ۸۹۸,۲۲۵ ریال عرضه شد که نشاندهنده رشد ۱٫۸ درصدی قیمت پایه است.
💠علاوه بر این، ۲۳,۹۱۳ هزار تن تیرآهن با قیمت پایه ۲۲۰,۶۳۲ ریال در بورس کالا عرضه شده است. با وجود تقاضای اولیه ۱۹,۶۴۹ هزار تن (بیش از ۸۰% کل حجم عرضه)، میزان تناژ معاملهشده در رینگ معاملات بورس کالا معادل ۶,۴۴۳ هزار تن، یعنی ۲۶.۹ درصد از کل حجم عرضه بوده است.
گزارش کلی جو بازار فولاد ایران
براساس آمار و اطلاعات جمع آوری شده توسط تیم تحلیلی شرکت فولاد پرشین امیر و با در نظر گرفتن شرایط و جو نامساعد حاکم بر بازار فولاد کشور، معاملات انجام شده دور از انتظار صورت نگرفت زیرا از یکسو با اعمال سیاست های مالی انقباضی توسط دولت و بانک مرکزی و از سوی دیگر ایجاد محدودیت در ارائه اعتبارات مالی به بخش خصوصی، موجب شده است حجم نقدینگی به شدت کاهش یافته و گردش پول به کمترین میزان ممکن برسد. این موضوع نتیجه ایی جز رکود عمیق تر ندارد. نرخ دلار طی هفته گذشته تغییرات محسوسی نداشته است و حتی فروش های اعتباری هم نتواست سمت تقاضا بازار را تحریک کرده و جانی هرچند اندک به این بازار بدهد.
نگاهی به روند فولاد در بازار های جهانی
بر اساس دادههای استخراجشده از اداره ملی آمار چین، تولید ناخالص این کشور تنها ۰.۸ درصد در سهماهه دوم سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است، که این رقم با پیشبینی تحلیلگران همخوانی ندارد. بهعلاوه، بهبود اقتصادی چین به سرعت نزول میکند و این روند امکان دستیابی به رشد ۵ درصدی تا پایان سال ۲۰۲۳ را منتفی میکند. از این رو، فعالان بازار امیدوارند که پکن برای حمایت از رشد اقتصادی و دستیابی به هدف خود، سیاستهای حمایتی خود را اعمال کند که تاثیر مستقیمی بر قیمتهای محصولات فولادی مانند سنگ آهن و زغال سنگ خواهد داشت.
از سوی دیگر، رکود طولانیمدت عدم اطمینان را در میان سرمایهگذاران بازار املاک ایجاد کرده است. بنابراین، انتظار میرود سیاستگذاران محرکهای بیشتری، مانند تأمین بودجه پروژههای بزرگ و حمایت بیشتر از شرکتهای خصوصی از طریق کاهش مالیات، اعمال کنند.